Monday, 23 April 2012

A day in the Kitchen- Recipies

Homemade Carrot and Coriander soup with Quick beer rolls. 
Mmm Lunch....
I thought I would share a couple of recipies with you today
So easy, you must try them!
Get the recipies below. 


Don't make me lose count....3,4,5! (hehe)

 Veg's chopped simmering in Olive oil, stock standing by to lift-off.

Kneed som dough in the meantime, the beer in it smells great!

Hang around and chat whilst waiting 

Some of the key ingredients.

It is important to remember to sing for your soup and rolls whilst they are in the making!

 Blitzed by the blender.

Lunch is served.


And it was really tasty, a tad HOT 
(if you're making this for kids then drop the Cayennepepper!!)
great for a gray chilly overcast day like today.


The recipies are in Norwegian, use google translate 
if you want them in another language or 
ask me and I can translate into English.

Snarlagede Ølboller.

Forberedelser: 15 min. Steketid: 20 min.

405g hvetemel
3ts bakepulver
1ss sukker
1ts salt
50g smør, hakket
3 3/4 dl øl

Gir 4 store boller.

Elt sammen hvetemel, bakepulver, salt, sukker og 
hakket smør til det har fått en smuldret konsistens.

Tilsett snaut 4 dl øl, og elt i flere omganger til deigen er myk. 
Kna deigen godt på et melstrødd arbeidsbenk. 
Tilsett evt. mere mel.

Del deigen i 4 emner, legg dem i en smurt stekeplate 
og press dem flate med hendene. 
 Pensle med litt vann og riss i dem med en kniv.

Stek ved 210'C i 10 min, skru deretter varmen ned til 180'C og stek i 10 min til.
La bollene avkjøles på en rist og server dem med smør.


Gulrot og Koriandersuppe.

 Forberedelser: 15 min. Koketid: 1 time og 10 min.

2ss olivenolje
1 løk, hakket
800g gulrøtter, grovhakket
1 laurbærblad
1ts malt spisskummen
1 ts kayennepepper
1ts malt koriander
2 ts paprika
1 1/4 liter hønse eller grønnsaksbuljong
250g yogurt naturell
2 ss hakket frisk koriander
frisk koriander blad til pynt.

 Varm olivenolje i en gryte. Tilsett løk gulrot, og stek over svak varme i 30 min.
Tilsett laurbærblad og krydde, stek i ytterligere 2 min. Rør inn buljong, kok det opp.
Skru ned varmen, og la det surre uten lokk i 40 min, eller til gulroten er mør.
Avkjøl lett. Bland suppen  i kjøkkenmaskin i omganger. 
(jeg brukte stavmixer forsiktig)
Varm forsiktig opp igjen. Smak til.
Bland yogurt og hakket koriander i en bolle. 
Fordel suppen i suppeboller, og pynt med en klatt yoghurtblanding. 
Dryss frisk koriander til slutt.

I would love to know how you get on if you try any of these recipies.
Good luck! 
Hugs Nina x


5 comments:

  1. Oh this looks tasty Nina. I would love the bread recipe in English please

    hugs sarah x

    ReplyDelete
  2. Yum! Will have to give that soup a go!

    Hope life is treating you well honey!

    ReplyDelete
  3. Hi honey, lovely seeing pics of you. Your kitchen is stunning and such a lovely view whilst you're working there. I've tasted Butternut and Coriander soup, but not Carrot and Coriander. Thanks for sharing your recipes with us today. We're in Autumn in SA and I'm already wearing boots and cords, so soup is definitely on our Menu right now... Huge hugs, Sharon xx

    ReplyDelete
  4. Hei Nina. Så hyggelig å høre fra deg. Alt vel her. Finner bare ikke energien til hobbyen for tiden, men får tro den kommer tilbake en vakker dag;) å så deilig lunsj du har laget. Ser fantastisk ut. Håper det er bra med deg:) klem fra Nina (som satser på å tilbringe mer tid i drømmekjeller'n snart)

    ReplyDelete
  5. That really looks delish Nina! We use more or less the same base for our soups (broccoli, cauliflower, red peppers etc.) but also add garlic. Love your photos, seems you like cooking, too!! Great new blog look by the way ;-)

    ReplyDelete

Thank you for taking the time to leave me a comment!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...